Pondelok: 07:30 hod. - 15:00 hod.
Utorok: 07:30 hod. - 15:00 hod.
Streda: 07:30 hod. - 16:30 hod.
Štvrtok: Nestránkový deň
Piatok: 07:30 hod. - 13:00 hod.
Na jarmoku sa stretli kuchári oboch partnerských strán a pripravili nám vianočné tradičné jedlá typické pre oblasť Kysuce a Moravsko – sliezsky kraj. Tradičnými jedlami nášho kraja je vianočná kapustnica, hlavné jedlo v podaní rôznych mäsových špecialít, vianočná oblátka, moravské buchty a varené vínko, ako vianočný nápoj.
Sprievodnou akciou bola výstava zozbieraných tradičných krojov nášho regiónu a zahraničného partnera. Výstavou nás sprevádzala etnografka Lucia Kaminská, ktorá nám pútavým výkladom vysvetlila jednotlivé prvky krojov z Kysuckého regiónu a z regiónu Moravsko - sliezska. Tradičný ľudový odev je spätý najmä s vidieckym prostredím a predstavuje dôležitú súčasť kultúry a identity určitého regiónu alebo dediny. Umožňoval tak odlišovanie sa od jednotlivých obci, kást a etník. Prihraničný región je regiónom viacerých kultúr a národností, preto sa v tejto oblasti nachádza veľké množstvo jednotlivých ľudových čŕt a prvkov na krojoch, ako aj samotné kroje. Výklad sa týkal historického vývoja odevu a jednotlivých rozdielov v krojoch.
Počas vianočného jarmoku hrala ľudová hudba v podaní kapely ĽH Capkovci zo Skalitého.
Po | Ut | St | Št | Pia | So | Ne |
---|---|---|---|---|---|---|
28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 | 3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 1 |